Hozzávalók:
pulykamell
só,bors,paprika
szójaszósz
majoranna
kevés mustár,kevés ketchup
vöröshagyma
kevés tej (el is hagyható)
tejföl 2dl
só,bors,paprika
szójaszósz
majoranna
kevés mustár,kevés ketchup
vöröshagyma
kevés tej (el is hagyható)
tejföl 2dl
Elkészítés:
A pulykamellet bekenem sóval,borssal,paprikával majorannával és kevés szójaszószt öntök rá,majd hagyom a lében pácolódni egy-két óráig.Egy közepes vöröshagymát olajon megdinsztelek,pirospaprikát szórok rá,majd kevés ketchuppal elkeverem.Ekkor teszem a serpenyőbe a csíkokra vágott húst és jól elkeverem,majd öntök rá még szójaszószt és kevés mustárt keverek az öntethez.Hagyom a húst párolódni és a végén egy nagyon
kevés tejet öntök a mártásba,majd amikor fellfort,akkor egy 2dl-es tejfölt hozzáadok az ételhez.Nagyon finom,ízletes szárnyasétel,mindenki a tíz ujját megnyalja utána! :)))
kevés tejet öntök a mártásba,majd amikor fellfort,akkor egy 2dl-es tejfölt hozzáadok az ételhez.Nagyon finom,ízletes szárnyasétel,mindenki a tíz ujját megnyalja utána! :)))
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98