Hozzávalók:

6-8 szelet hal(ponty v. busa)
1 nagy doboz 20%-os tejföl
1/2 kg krumpli
1/2 kg jonatánalma
1 csomag mazsola
3 dl fehérbor
1 csokor petrezselyem
só,bors,esetleg bazsalikom ízlés szerint
kevés olivaolaj

Elkészítés:

A halszeleteket besózzuk,és az olivaolajon félig átsütjük mindkét oldalukat.A krumplit és az almát meghámozzuk,és közepesen nagy kockákra vágjuk.Bő sós vízben megfőzzük a krumplikockákat,vigyázzunk,hogy ne essenek szét,a főzés utolsó percében az almakockákat is hozzátesszük(sok vízbe tegyük a krumplit!),majd leszűrjük.Egy tepsibe vagy tűzálló tálba beleöntjük azt az olajat,amiben a halat sütöttük(ne legyen sok,csak egy-két kanálnyi!),majd beleterítjük a főtt almás krumplit.A megmosott mazsolát rászórjuk,rátesszük a halszeleteket,szépen egymás mellé.A tejfölt összekeverjük a borral és az apróra vágott petrezselyemmel,sózzuk(ha kell),borsozzuk,és a hal tetejére öntjük.Akkor jó,ha lecsurog a szeletekről.Forró sütőben pirosra sütjük,hőfoktól függően 1/2-1 óra.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98