Hozzávalók:

1 kg sertésszív
1 pohár tejföl
2 ek. liszt
1 nagy fej hagyma
2 ek. mustár
só, bors, babérlevél
kevés olaj vagy zsír

Elkészítés:

A szívet alaposan megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. A hagymát apróra felkockázzuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd beleszórjuk a szívet és együtt átforrósítjuk. Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük és addig főzzük, amíg megpuhul (kuktában kb. 3/4 óra). Ezután a tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük és beletesszük a mustárt (ezzel már nem szabad sokáig együtt főzni, mert elveszti pikáns ízét). Párolt rizs köret illik leginkább hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98