Hozzávalók:

  • 1/2 kg sárgaborsó
  • 1 fej hagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • némi füstölt hús
  • szükség szerint liszt
  • esetleg csípős paprika

Elkészítés:

Fél kiló sárgaborsót átöblítünk és egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi. Másnap friss vízzel tesszük fel főni, a fazékba dobunk egy kis fej hagymát felkarikázva, két babérlevelet, esetleg csípős paprikát is és két gerezd összevágott fokhagymát. Beletesszük a füstölt ízt adó húsfélét is és csendes lángon, félig lefedve főzni kezdjük. Egy fél óra után megkóstoljuk, hogy elég sós-e a lé, ha szükséges megsózzuk. A vizet időnként pótolgatva puhára főzzük a sárgaborsót. Ha kellően besűrűsödik magától, nem szükséges berántani, de ha szeretnénk, akkor egy fél evőkanálnyi lisztet pirítsunk barnára egy kevés olajon, és ezzel sűrítsük még egyet forralva rajta.

Vigyázat, köpköd!

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel