Hozzávalók:

  • 1/2 kg sárgaborsó
  • 1 db paradicsompaprika
  • 3 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi paradicsompüré konzerv
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál olaj
  • ételízesítő

Elkészítés:

A sárgaborsót 10 órát áztatjuk, majd lecsurgatjuk. A hagymát letisztítjuk, karikára vágjuk és az olajon megpirítjuk a borsóval. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk a borsóhoz adjuk. Fedő alatt 1 dl vízzel, az összezúzott fokhagymát hozzáadva puhára pároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét, ízesítjük és átfőzzük.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel