Hozzávalók:
40 dkg eidami vagy trappista sajt
3 fott tojás
30 dkg párizsi vagy sonka
1 doboz medve (mackó) sajt
1 kisebb fej hagyma
20 dkg vaj
petrezselyemzöld, só, bors
3 fott tojás
30 dkg párizsi vagy sonka
1 doboz medve (mackó) sajt
1 kisebb fej hagyma
20 dkg vaj
petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítés:
Forrásban lévo fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig fozom. Ha már puha a sajt, kinyújtom téglalap alakúra.
Amíg a sajt megfo, elkészítem a kétféle krémet:
Krém1: a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem.
Krém2: petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem.
A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe.
A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtobe teszem.
Amíg a sajt megfo, elkészítem a kétféle krémet:
Krém1: a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem.
Krém2: petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem.
A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe.
A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtobe teszem.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98