Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg túró
25 dkg Ráma
10 dkg sonka(legjobb, ha füstölt)
15-20 dkg trappista sajt
3 tojás
1 fej hagyma
1 nagy paradicsom
2 dl tej
só, szerecsendió őrölve,fehérbors,petrezselyem

Elkészítés:

A lsztből, Rámából, túróból pici sóval egyensúly-tésztát keverünk ki, mellyel egy nagy kerek gyümölcstorta formát kibélelünk.(A tészta vastagsága:1,5 cm) Ezt közepesen meleg (170 fokos) sütőben cca 20 percig sütjük.Kivesszük, rászórjuk az apróra vágott sonkát, hagymát, vékonyra szelt paradicsomot, de bármi, ami ízben illik hozzá, rátehető. Tovább sütjük cca 10 percet.Közben elkészítjük a felvert tojással, tejjel és a fűszerekkel, ill. a reszelt sajttal a tetejére valót.
Kivesszük a sütőből, ráöntjük a tetejére és keményedésig sütjük.(cca 10 perc). Nagyon laktató étel!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98