Hozzávalók:

2 dg csirkemell
0,5 kg alma
rozmaring
szerecsendió
3 dkg margarin
5-6 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Két közepes nagyságú csirkemellet kicsontozunk, bőrét lefejtjük, majd félbevágva enyhén kiverjük. Sózzuk, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. és mélyebb tűzálló tálba fektetjük. 2-3 dkg margarint darabolunk rá, az edény fedelével vagy alufoliával betakarva, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már pirosodni kezd ráterítünk kb. 0,5 kg magházától megtisztított, cikkekre vágott almát, majd ismét letakarva még 10-15 percig sütjük. Tálalás előtt 5-6 dkg reszelt sajttal szórjuk meg, és tovább pirítjuk míg a sajt ráolvad. Tizpercnyi pihenés után a húst rostjaira merőlegesen vágjuk vékony szeletekre, hoyg a gyerek könnyebben megehesse. Alma helyett elkészíthetjük, birsalmával, őszibarackkal, de szórhatunk rá szőlőt vagy kimagozott cseresznyét is. Burgonyapürével, petrezselymes vagy sült burgonyával köríthetjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98