Hozzávalók:
5 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
piros ételfesték
4 db legyező vagy szív alakú fagylaltostya
5 dkg habtejszín
1 hatalmas gombóc málnafagylalt
1 evőkanál citromlé
piros ételfesték
4 db legyező vagy szív alakú fagylaltostya
5 dkg habtejszín
1 hatalmas gombóc málnafagylalt
Elkészítés:
A porcukorból egy kis citromlével keverjük nagyon sűrű
mázat.Adjunk hozzá annyi piros ételfestéket amennyitől
rózsaszínű lesz.Két ostya felsőfelét vonjuk be a mázzal
a másik kettőnek pedig csak a szélét kenjük meg.
Hagyjuk megszilárdulni a cukormázat.
Verjük kemény habbá a tejszínt a közben adjunk hozzá
2-4csepp ételfestéket amíg a hab szép rózsaszínű nem
lesz. Halmozzuk fel a habot felhőszerűen egy tányér
közepére és ültessük rá a nagy málnafagylaltot.
Az ostyákat körbe szúrjuk bele a fagylaltgolyóba.
NAGYON JÓ ÉTVÁGYAT!
mázat.Adjunk hozzá annyi piros ételfestéket amennyitől
rózsaszínű lesz.Két ostya felsőfelét vonjuk be a mázzal
a másik kettőnek pedig csak a szélét kenjük meg.
Hagyjuk megszilárdulni a cukormázat.
Verjük kemény habbá a tejszínt a közben adjunk hozzá
2-4csepp ételfestéket amíg a hab szép rózsaszínű nem
lesz. Halmozzuk fel a habot felhőszerűen egy tányér
közepére és ültessük rá a nagy málnafagylaltot.
Az ostyákat körbe szúrjuk bele a fagylaltgolyóba.
NAGYON JÓ ÉTVÁGYAT!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98