Hozzávalók:

1/2 kg liszt
1/2 kg burgonya
1/2 kg juhtúró
1 tojás
20 dkg füstölt csemegeszalonna
10 dkg füstölt császárszalonna
2 dl tejföl
só, bors

Elkészítés:

A lisztből, tojásból, galuskatésztát keverünk. A krumplit belereszeljük a tésztába. Ne feledd előtte meghámozni! Annyi vizet használj hozzá, amennyit felvesz. Ha megsózod az se nagy baj.A masszát forróvízbe szaggatjuk, s addig főzzük, amíg a galuskák a víz színére nem kerülnek.A szalonnát apró kockára vágjuk (a császárszalonnát lehet cm-es darabokra is). A szalonnát halványra, zsírjára olvasztjuk, majd a pörcöt leszűrjük.A galuskatésztát egy lapos tűzálló edényben a szalonnazsírban átforgatjuk, majd belekeverjük a juhtúrót, és azzal is átforgatjuk.Betesszük a sütőbe, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 15 percig pirítjuk. 10 perc után a megszórjuk a vegyes szalonnapörccel. Eképpen rózsásra pirítjuk. Adagoláskor ne túrd össze, mert így szép. A tejföllel meglocsolva tálaljuk. Ízlés szerint kevés borssal ízesíthetjük.