Hozzávalók:
1 csomag retek
1 kis doboz kukorica konzerv
1 darab sárgarépa
1 darab közepes méretű kígyó uborka
1 keményre főtt tojás
1/2 vékony karikára szeletelt citrom
2-3 dl tartármártás (ízlés szerinti mennyiségben)
10 dkg reszelt sajt
só, bors, szerecsen dió
1 kis doboz kukorica konzerv
1 darab sárgarépa
1 darab közepes méretű kígyó uborka
1 keményre főtt tojás
1/2 vékony karikára szeletelt citrom
2-3 dl tartármártás (ízlés szerinti mennyiségben)
10 dkg reszelt sajt
só, bors, szerecsen dió
Elkészítés:
A retket, uborkát vékony szeletekre aprítjuk, a répát finom reszelővel lereszeljük. A négy zöldségfélét enyhe sózás mellett rétegenként átlátszó üvegtálba töltjük. Így négy réteget kapunk. A tetejére öntjük a mártást, reszelt sajtot szórunk, majd szeletelt keménytojással és citromkarikákkal díszítjük. Tálalás előtt hűtőben tároljuk.
Fontos, hogy ne álljon fél napnál tovább, mert elveszti az élvezeti értékét.
Önmagában is fogyaszthatjuk, de kíváló saláta pizza, panírozott és szaftos húsok, grillek mellé is. Nyári szalonnasütések mellé kíváló kisérő étel, lazítja a nehéz ízeket.
Fontos, hogy ne álljon fél napnál tovább, mert elveszti az élvezeti értékét.
Önmagában is fogyaszthatjuk, de kíváló saláta pizza, panírozott és szaftos húsok, grillek mellé is. Nyári szalonnasütések mellé kíváló kisérő étel, lazítja a nehéz ízeket.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98