Hozzávalók:
1 egész csirke
néhány szál bacon szalonna
30 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 pohár tejföl
só, bors
néhány szál bacon szalonna
30 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 pohár tejföl
só, bors
Elkészítés:
A csirkét nagyobb darabokra vágjuk Sózzuk, finoman borsozzuk. Egy tűzálló telet (legjobb a római tál) kibélelünk vékony szalonna szeletekkel és beletesszük a húst. Leöntjük a borral és lefedve kb. 15 percig erős, majd 20 percig közepes tűzön sütjük. Közben a gombát nagyobb darabokra vágjuk. A csirkét kivesszük a sütőből, belekeverjük a gombát és a tejfölt és lefedve még kb. 10 percig sütjük. Ekkor levesszük az edény tetejét (vagy a fóliát) és erős tüzön a tetejét pirosra sütjük. Aki nem kedveli a teljfölt, el is hagyhatja belőle, anélkül is finom. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. A sütés közben a bor alkoholtartalma "eltűnik", csak a kellemes, különleges aroma marad. Így antialkoholisták, vagy gyerekek is fogyaszthatják. Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98