Hozzávalók:

5-6 db sárgarépa
1 db nagy fej vöröshagyma
5 dkg barnarizs
1 db tyúkhúsleves kocka
1-2 szelet pirítóskenyérből
fokhagyma
1 dl tej v. tejföl

olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A sárgarépát ledaráljuk vagy lereszeljük. A hagymát megdinszteljük az olajon, a reszelt répát és a rizst megpirítjuk. Felöntjük vízzel és ha forr, beletesszük a leveskockát. 30-40 percig főzzük ( a barnarizs miatt). Ha készen van felforraljuk még egyszer a tejjel v. tejföllel is. A pirítóskenyeret jól megfokhagymázzuk és apró kockákra vágjuk, erre szedjük rá a forró levest. Ízlés szerint sózzuk a végén.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98