Hozzávalók:
fejenként 2 nagy, kemény paradicsom
A panírhoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
ízlés szerint petrezselyem, bors, egyéb fűszerek
A sütéshez:
olaj
A panírhoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
ízlés szerint petrezselyem, bors, egyéb fűszerek
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A paradicsomokat cikkekre vágjuk (ne túl kis cikkekre, mert úgy szétesik), és mintha csak húst paníroznánk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, zsemlemorzsában. Igény szerint lehet fűszerezni is a panírt. Közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Kihűlve tálaljuk, mivel melegen túlságosan savas íze van. Köretnek sült hasábburgonyát vagy krumplipürét ajánlok, de majonéz mindenféleképpen legyen hozzá!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98