Hozzávalók:
csiperkegomba 40 dkg
rizs 6 marék
tejszín 2 dl
sajt 10 dkg
tej 3/4 l
vaj 10 dkg
liszt 4 ek
só, bors, szerecsendió, parmezán
rizs 6 marék
tejszín 2 dl
sajt 10 dkg
tej 3/4 l
vaj 10 dkg
liszt 4 ek
só, bors, szerecsendió, parmezán
Elkészítés:
A tejből a vajjal, liszttel, sóval, borssal és szerecsendióval besamelt főzünk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, és az aljára terítjük a rizst, majd rá a felszeletelt gombát.
A tejszínt sóval, borssal ízesítjük és ráöntjük, majd az egészet befedjük a besamellel, és reszelt sajtot hintünk a tetejére.
Lefedve forró sütőben fél órát sütjük, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk a sajtot a tetején.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, és az aljára terítjük a rizst, majd rá a felszeletelt gombát.
A tejszínt sóval, borssal ízesítjük és ráöntjük, majd az egészet befedjük a besamellel, és reszelt sajtot hintünk a tetejére.
Lefedve forró sütőben fél órát sütjük, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk a sajtot a tetején.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98