Hozzávalók:

0,5 kg sertéscomb vagy karaj
3 db zsemle
1 tojás
kevés tej
rozmaring
petrezselyemzöld
ízlés szerint só

Elkészítés:

0,5 kg sertéscombot vagy karajt szép vékony szeletekre vágunk, kiverjük, hártyás széleit bevagdossuk, megsózzuk, és majoránnával meghintve állni hagyjuk. 3 db tejbe áztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét , összedolgozunk egy tojással, kevés sóval, rozmaringgal és apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy hőálló tálat vagy tepsit kikenünk olajjal, majd a hússzeleteket a zsemlés masszával megkenve úgy rakjuk egymás mellé, hogy formája egybesült vagdaltra emlékeztessen. Kevés fölmelegített olajjal leöntve, az edény födelével vagy alufóliával betakarva megsütjük, tálaláskor úgy adagoljuk, hoyg minden hússzeletre töltelék is jusson. A zsemlés masszát gazdagíthatjuk kevés párolt gombával, durvára reszelt almával, kockára vágott kemény tojással vagy valamilyen zöld zöldséggel. Párolt zöldségfélével, petrezselymes, sült burgonyával vagy burgonyapürével körítjük, mindíg kínáljunk hozzá tetszés szerinti salátát is.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98