Hozzávalók:

1 db 1,5-2 kg-os ponty (esetleg amur)
4 közepes burgonya
2 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
zöldpaprika
liszt
margarin
só, bors,koriander, vagy valamilyen hal fűszerkeverék, őrölt paprika

Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, kifilézzük (ha tudjuk), befűszerezzük, egy órát állni hagyjuk. Közben a burgonyát tökreszelővel lereszeljük, majd kevés olajon megpuhítjuk (nem kell teljesen megsütni. A pontyfilét lisztben megforgatjuk, majd forró olajon éppen, hogy csak megkapatjuk, hogy kifehéredjen. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, majd az aljába rakjuk a megsütött reszelt burgonyát, erre rá a halat, majd a tetejére a karikára vágott hagymát és paprikát, az egész tetejére pedig ráborítjuk a tejfölt. Előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük, ha szükséges, a levet leöntjük róla. Mikor elkészülot, őrölt paprikát szórunk a tetejére.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98