Hozzávalók:

8 tojás
40dkg liszt
1,5 liter tej
gyümölcsíz, háromféle
cukrozott darált dió
cukrozott kakaó
túrókrém
citromhéj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájából, a tejből és a lisztből palacsintatésztát keverünk. A kisütött palacsintákat egy nagyméretű jénai tálra tesszük, egyenként megkenve felváltva a lekvárokkal, kakaóval, túrókrémmel, minden palacsintára újabb réteg kerül. Ha elfogy a palacsinta, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a palacsinta halomra kenjük, úgy, hogy mindenütt legyen a habból. Közepes sütőben barnás-fehérre sütjük, tálalás előtt reszelt citom héjjal díszítjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98