Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb vagy szűzpecsenye
- 40 dkg krumpli
- 15 dkg szalonna
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- só
- bors
- 4 db nyárs
Elkészítés:
A vöröshagymát felkarikázzuk, vigyázva, hogy egyben maradjon nagyjából, ne hulljon karikákra. A krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. A húst és a szalonnát kisebb, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, előkészítünk egy pecsenyesütő-tepsit és a nyársakat.
Szép sorban ráhúzzuk a darabokat: krumpli, szalonna, hús, hagyma sorrendben. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész van mind, olajat vagy zsírt teszünk a tepsibe, belerakjuk a nyársakat, 1-2 dl vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával és sütőbe toljuk. 30-40 percig sütjük lefedve, majd levesszük az alufóliát és további 20-30 percig sütjük. Közben óvatosan megforgatjuk, hogy alul-felül is piruljon.
Szép sorban ráhúzzuk a darabokat: krumpli, szalonna, hús, hagyma sorrendben. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész van mind, olajat vagy zsírt teszünk a tepsibe, belerakjuk a nyársakat, 1-2 dl vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával és sütőbe toljuk. 30-40 percig sütjük lefedve, majd levesszük az alufóliát és további 20-30 percig sütjük. Közben óvatosan megforgatjuk, hogy alul-felül is piruljon.
Forrás: DPG recepttár