Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál bor
  • 35 dkg darált tepertő
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • langyos tej
  • só és bors

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk, liszttel, sóval, vajjal és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva ½ óráig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk. Összesen háromszor nyújtjuk ki ½ órai pihentetéssel. Végül 2 cm vastagra kinyújtva, tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, tojással megkenjünk, középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk, és élénk tűznél 15 percig sütjük. (A pogácsákat nem szabad lassan sütni, mert kiszáradnak.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel