Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
2 tojás
1 tejföl
1/2 csomag sütőpor
bármilyen gyümölcs, vagy ami van
25 dkg cukor
2 tojás
1 tejföl
1/2 csomag sütőpor
bármilyen gyümölcs, vagy ami van
Elkészítés:
A hozzávalókat jól elkeverem, hogy ne legyen csomós a tészta. Egy mély tepsibe öntöm (fontos, hogy mély legyen, mert megnő), és megszórom gyümölccsel. Vigyázni kell, hogy a gyümölcsnek ne legyen túl sok leve, mert a tészta akkor nem tud átsülni.
Úgy is finom, ha gyümölcs helyett dióval, mogyoróval, csokival, stb. szórom meg. (Darált dió, és csoki a tésztába is keverhető, sőt egy narancs levét is bele lehet csavarni.)
Készíthetem úgy is, hogy először csak a tészta felét öntöm a tepsibe, a maradékot elkeverem kakaóval, és márványosan rácsorgatom.
Érdemes dupla adagot csinálni, mert nálunk nagyon gyorsan el szokott fogyni.
Úgy is finom, ha gyümölcs helyett dióval, mogyoróval, csokival, stb. szórom meg. (Darált dió, és csoki a tésztába is keverhető, sőt egy narancs levét is bele lehet csavarni.)
Készíthetem úgy is, hogy először csak a tészta felét öntöm a tepsibe, a maradékot elkeverem kakaóval, és márványosan rácsorgatom.
Érdemes dupla adagot csinálni, mert nálunk nagyon gyorsan el szokott fogyni.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98