Hozzávalók:
- 2 csésze kokuricadara
- kevés vaj
- 1 hagyma
- 1-2 paprika
- 2-3 paradicsom
- 1 padlizsán
- 1 cukkíni
- friss bazsalikom
- fokhagyma
- rozmaring
- oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Áztassunk 2 csésze polentát (kukoricadara) 3 csésze vízben 10 percig, majd 3 dl forró sós vízben főzzük meg lassan, kevergetve, majd keverjünk bele egy iciri-piciri vajat. Egy tepsit kenjünk ki vajjal és öntsük bele a polentát, süssük meg.
Sok mindennel ehető, a recept eredeti leírója sült zöldséggel ajánlja: összekeverve 1 hagyma, 1-2 paprika, 2-3 paradicsom, 1-1 besózott padlizsánt, cukkínit, 1 marék friss bazsalikomot, fokhagymát, pici rozmaringot, oregánót, sót, borsot, összekeverve 1 evőkanál olíva olajjal és zsupsz be a sütőbe.
Forrás: DPG recepttár