Hozzávalók:

  • 2 csésze kokuricadara
  • kevés vaj
  • 1 hagyma
  • 1-2 paprika
  • 2-3 paradicsom
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkíni
  • friss bazsalikom
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Áztassunk 2 csésze polentát (kukoricadara) 3 csésze vízben 10 percig, majd 3 dl forró sós vízben főzzük meg lassan, kevergetve, majd keverjünk bele egy iciri-piciri vajat. Egy tepsit kenjünk ki vajjal és öntsük bele a polentát, süssük meg. 
Sok mindennel ehető, a recept eredeti leírója sült zöldséggel ajánlja: összekeverve 1 hagyma, 1-2 paprika, 2-3 paradicsom, 1-1 besózott padlizsánt, cukkínit, 1 marék friss bazsalikomot, fokhagymát, pici rozmaringot, oregánót, sót, borsot, összekeverve 1 evőkanál olíva olajjal és zsupsz be a sütőbe. 
 
Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel