Hozzávalók:
30 dkg liszt
0,5 dl olaj
1db tojás
1 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 kávéskanál cukor
pici vegeta (ízlés szerint)
Rátét:
1/2 kg gomba szeletelve
20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva
vegeta ízlés szerint
pici bors
csipetnyi chili (erős paprika)
oregano
2 dl száraz fehérbor
3-4 kisdoboz sűrített paradicsom
0,5 dl olaj
1db tojás
1 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 kávéskanál cukor
pici vegeta (ízlés szerint)
Rátét:
1/2 kg gomba szeletelve
20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva
vegeta ízlés szerint
pici bors
csipetnyi chili (erős paprika)
oregano
2 dl száraz fehérbor
3-4 kisdoboz sűrített paradicsom
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, tojást és az olajat összedolgozzuk kb. 1 dl vízzel a kelesztéshez. Az olajjal kikent edényben 40-50 percig kelesztjük, majd megfelelő adagokra osztjuk, és így langyos sütőben még 15 percig kelesztjük.
Kelesztés után kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket, s megszórjuk reszelt sajttal. Az így előkészített pizza-lapot előmelegített sütőben fölülről süssük meg.
A rátéthez valókat kb. 2dl borban (száraz fehérborban) megpároljuk. Párolás után a lé nagyját leöntjük, s utána 3-4 kisdoboz sűrített paradicsommal összekeverjük, amihez adhatunk egy kis ketchupot is.
Kelesztés után kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket, s megszórjuk reszelt sajttal. Az így előkészített pizza-lapot előmelegített sütőben fölülről süssük meg.
A rátéthez valókat kb. 2dl borban (száraz fehérborban) megpároljuk. Párolás után a lé nagyját leöntjük, s utána 3-4 kisdoboz sűrített paradicsommal összekeverjük, amihez adhatunk egy kis ketchupot is.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98