Hozzávalók:
A sülthöz:
személyenként fél csirkemell
félbevágott őszibarack (befőtt)
ízlés szerint só, bors, a sütéshez olaj
A besamelhez:
5 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dl tej
ízlés szerint só, bors, szerecsendió
személyenként fél csirkemell
félbevágott őszibarack (befőtt)
ízlés szerint só, bors, a sütéshez olaj
A besamelhez:
5 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dl tej
ízlés szerint só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A kicsontozott, lebőrözött csirkemelleket besózzuk, borsozzuk, egy darabig állni hagyjuk, majd olajban sütjük amíg kissé meg nem pirul. Ezután a csirkemelleket egyenletesen (egymástól kicsit távolabb)tepsibe helyezzük, a tetejükre borítunk egy-egy fél őszibarackot, bőven megönjük besamellel és nem túl magas hőfokon sütőben sütjük. Ekkor már igazán nem is az a cél, hogy a hús mégjobban megsüljön, sokkal inkább az, hogy a hús, a barack, a mártás és a fűszerek ízei összeérjenek. Pontos időt nem tudok írni a sütést illetően, mi kb. 5-10 percig szoktuk /a gázszolgáltatás minőségétől függően :)/. Amikor a mártás már úgymond "megbőrösödött" vélhetően készen van az ételünk.
A tetejére díszítésnek reszelt sajtot szórhatunk, az íze jól harmonizál a Phoenix-szel. Köretnek burgonyakrokettet javaslok.
A besamel elkészítése:
A vajból és lisztből világos rántást készítünk és az előzőleg már felforrósított (de nem forralt!) tejet apránként a még forró rántáshoz keverjük. Közben sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Jó étvágyat!
A tetejére díszítésnek reszelt sajtot szórhatunk, az íze jól harmonizál a Phoenix-szel. Köretnek burgonyakrokettet javaslok.
A besamel elkészítése:
A vajból és lisztből világos rántást készítünk és az előzőleg már felforrósított (de nem forralt!) tejet apránként a még forró rántáshoz keverjük. Közben sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98