Hozzávalók:
- 50 dkg lukullusz paradicsom
- 2 dl kefir
- 5 dkg juhtúró
- 4 evőkanál olaj
- 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt
- 1 mokkáskanál törött bors
- fél citrom leve
- ízlés szerint só és csipetnyi porcukor
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A paradicsomot megmosom és vékony karikára vágom. Salátástálba rakom és megsózom, majd beteszem a hűtőszekrénybe. A mártáshoz a kefirt a juhtúróval simára keverem, a citromlével, a sóval és a cukorral fűszerezem, majd hozzákeverem a megtisztított és nagyon finomra metélt zöldhagymát zöld szárával együtt meg a zúzott fokhagymát. Ezt a sűrű öntetet rálocsolom a paradicsomkarikákra, és óvatosan átkeverve lefedem és jól lehűtöm.
Forrás: DPG recepttár