Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
30 dkg lebbencs tészta
nyáron friss paradicsom, paprika, csak néhány db
télen 10 dkg füstölt kolbász
só, bors, őrölt pirospaprika
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
30 dkg lebbencs tészta
nyáron friss paradicsom, paprika, csak néhány db
télen 10 dkg füstölt kolbász
só, bors, őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát bográcsban üvegesre hevítjük,
a pörcöt a zsírból kiszedjük. A zsírba beletördeljük a lebbencs tésztát, barnára pirítjuk. Közben az apróra
vágott vöröshagymát is belefonnyasztjuk a zsírba, ezt követi a burgonya, illetve nyáron az apróra vágott paradicsom és zöldpaprika. A zúzott fokhagyma gerezdet is belekeverjük, felöntjük vízzel, éppen hogy el ne lepje, majd ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával.
Fedő alatt kis lángon puhítjuk az ételt, amíg a tészta
kellően meg nem puhul. Keverni nem szabad, csak rázni!
(James Bond után)
Télen az ízhatás miatt füstölt parasztkolbászt is lehet
szelni az ételbe.
Melegen tálaljuk, dekoráljuk szeletelt csípős zöldpaprikával.
Vigyázat! Koleszterin bomba!
a pörcöt a zsírból kiszedjük. A zsírba beletördeljük a lebbencs tésztát, barnára pirítjuk. Közben az apróra
vágott vöröshagymát is belefonnyasztjuk a zsírba, ezt követi a burgonya, illetve nyáron az apróra vágott paradicsom és zöldpaprika. A zúzott fokhagyma gerezdet is belekeverjük, felöntjük vízzel, éppen hogy el ne lepje, majd ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával.
Fedő alatt kis lángon puhítjuk az ételt, amíg a tészta
kellően meg nem puhul. Keverni nem szabad, csak rázni!
(James Bond után)
Télen az ízhatás miatt füstölt parasztkolbászt is lehet
szelni az ételbe.
Melegen tálaljuk, dekoráljuk szeletelt csípős zöldpaprikával.
Vigyázat! Koleszterin bomba!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98