Hozzávalók:
(2 személyre)
40 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt szalonna
25 dkg morzsolt csemege kukorica
2 doboz Bonduelle vörösbab
3 gerezd fokhagyma
só, bors, késhegynyi chillipor, 1 kávéskanál cukor
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 db száraz hegyes erős kis chillipaprika
40 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt szalonna
25 dkg morzsolt csemege kukorica
2 doboz Bonduelle vörösbab
3 gerezd fokhagyma
só, bors, késhegynyi chillipor, 1 kávéskanál cukor
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 db száraz hegyes erős kis chillipaprika
Elkészítés:
Az apróra vágott füstöltszalonnát az apróra vágott vöröshagymával együtt kis olajon megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és erős lángon, állandóan kevergetve kb. 8-10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a chilliport, a borsot, a sűrített paradicsomot, a kávéskanál cukrot, hozzáöntünk cca. 1 dl. vizet és még néhány percig tovább pároljuk.
A konzervbabot és a kukoricát óvatosan hozzákeverjük a húshoz, és együtt pároljuk kis lángon, kevergetés nélkül, hogy a bab össze ne törjön. Tálaláskor, díszítésként a tálalóendényben lévő chillibe beleszúrkáljuk a száraz chillipaprikákat, úgy hogy a hegyes végük álljon ki az ételből.
A konzervbabot és a kukoricát óvatosan hozzákeverjük a húshoz, és együtt pároljuk kis lángon, kevergetés nélkül, hogy a bab össze ne törjön. Tálaláskor, díszítésként a tálalóendényben lévő chillibe beleszúrkáljuk a száraz chillipaprikákat, úgy hogy a hegyes végük álljon ki az ételből.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98