Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 szem paradicsom
  • friss bazsalikom
  • bors
  • fehér bors
  • kevés cukor
  • kevés olaj

 

Elkészítés:

3 hámozott, durván összetört, érett paradicsomot kis edényben 5 percig pároljuk 1/2 teáskanál sóval, 1/2 teáskanál borssal, pici cukorral, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomot. 
 
Kézi habverővel felverünk 4 tojást, 2 teáskanál szójaszósszal, 1/4 teáskanál fehér borssal és egy evőkanál vízzel. Egy vékonyan kiolajozott serpenyőt felhevítünk és annyi tojásos keveréket öntünk bele, hogy az alját ellepje. Pár másodpercig sütjük, majd tálra csúztatjuk. Újra kiolajozzuk a serpenyőt és még három omlettet sütünk. A 4 omletett egymásra fektetjük és feltekerjük, majd éles késsel finom csíkokra vágjuk. A mártást újra melegítjük. Beletesszük a tojáscsíkokat, átmelegítjük, megkeverjük, hogy a csíkok paradicsomosak legyenek.
 
Ízlés szerint tehetünk még bele némi friss aprított bazsalikomot és törött borsot.
 
Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel