Hozzávalók:
Szemelyenkent 2 nagy szelet vekony marhahus
(zsir es hartya nelkul)
2 nagy hagyma
4-5 db savanyu uborka
fel csomag bacon szalonna
so, bors, dijoni mustar,kukorica kemenyito, olaj
(zsir es hartya nelkul)
2 nagy hagyma
4-5 db savanyu uborka
fel csomag bacon szalonna
so, bors, dijoni mustar,kukorica kemenyito, olaj
Elkészítés:
A husszeleteket mindket oldalan kiklopfoljuk.Ezutan az egyik oldalat megkenjuk a mustarral,izles szerint sozzuk,borsozzuk.Majd az aprora kockazott hagymabol,baconbol es savanyu uborkabol raszorunk annyit,hogy utana feltudjuk a husszeleteket gongyolni.Ha felgongyoltuk,hustuvel vagy fogpiszkaloval megtuzzuk.Ezek utan a husokat serpenyoben minden oldalan barnara piritjuk keves olajon.A maradek "tolteleket" beletesszuk a hus melle.Ha megpirult,felontjuk annyi vizzel,hogy a viz felig ellepje a husokat,es keszre fozzuk.Ha megfott a szoszbol kivesszuk a hustekercseket es a szoszt atpaszirozzuk.Ezek utan kis kukoricakemenyitovel besuritjuk,izles szerint soval,borssal izesithetjuk.Ha ez megvan a husokat visszahelyezzuk a szoszba.Parolt lilakaposztaval es fott burgonyaval talaljuk!:)
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98