Hozzávalók:

Tészta:40 dkg liszt
1/2 sütőpor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
1 tojás sárgája (a fehérje a krémbe kerül majd)
csipet só
Krém: 75 dkg túró
30 dkg porcukor
1 cs.vaníliás cukor
3 tojás + tésztából kimaradt 1 fehérje

Elkészítés:

Tészta: Először a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi adalékot, jól összegyúrjuk. (Először a tészta nagyon száraznak tűnik majd, de nem kell megijedni, szép lassan összeáll!) Két egyenlő részre osztjuk, 1-2 órára lefagyasztjuk. Miután megfagyott, az egyiket káposztareszelőn kivajazott tepsibe reszeljük. Rákenjük a krémet, majd a tészta másik felét ráreszeljük.
Krém: A túrót a porcukorral, vaníliacukorral, a tojások sárgájával elkeverjük, majd a 4 tojás habbá vert fehérjét hozzáadjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98