Hozzávalók:

2 db narancs
1 üveg narancs aroma(eszencia jobb, de azt nem mindig lehet kapni)
1 kerek piskóta lap
1 üveg narancs lekvár
1 üveg narancs likőr
1 cs. vaniliás tortakrémpor (hidegen készíthető)
vanília rúd

Elkészítés:

Előkészületek:
-a narancs héját lereszeljük aztán félbe vágjuk és a levét kicsavarjuk
- a narancslét összekeverjük kb.10 kanál lekvárral és 5 csepp aromávaé és persze a szesz se maradjon ki. Ez ízlés szerint borítható bele.:-)
-a piskótát 3 részre vágjuk
-a krémet elkészítjük az utasítás szerint és belekeverjük a naracs levét meg persze még egy kis szeszt!:-) És persze a vanílis rúd belesejét belekaparjuk.
A másik naracsot félre teszzük.
Nos akkor jöhet a lényeg.
A totralapokat szétszedjük . Az alsó lapra csepegtetünk egy kis aromát és egy kis szeszt is,aztán a lekváros "szószt" és végül megkenjük a krémmel és ha nagyon szeretjük a narancsot akkor mehet rá pár karika narancs is. Jöhet a következő lap rá. Ezzel is így járunk el. Aroma,szesz, lekváros szósz és krém. Az utolsó lapot ráborítjuk és itt is végigcsináljuk a kenegetési mizériát. Reménykedjünk benne, hogy nem kentük fel az összes krémet a lapokra, mert a tortát is ezzel vonjuk be. Ha nem maradt akkor irány a bolt újabb krémpor és kevergetés. De ha oylan szerencsések vagyunk, hogy maradt elég krém akkor kezdhetjük a felső lappal is a kenegetési macerát. Aroma, lekvár, szesz, és krém. Az egész tortát bevonjuk krémmel és narancs karikákkal díszitjuk, meg az elején lereszelt narancs héjával.
Kicsit drága de nagyon finom édesség!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98