Hozzávalók:
500 g makaróni tészta
3 kicsi konzerv sűritett paradicsom
20 dkg párizsi
1 pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoranna
3 kicsi konzerv sűritett paradicsom
20 dkg párizsi
1 pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoranna
Elkészítés:
Tegyük fel a tésztát főni, közben készítsül el a szósz. Először daráljuk le a párizsit, ezt célszerű húsdarálóval. Majd öntsük a sűrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés viztet úgy, hogy közben a konzerves dobozokat kiöblítjük. Kezdjük el melegíteni és lassan keverjük hozzá a darált párizsit és a sót. Mikor már forrni kezd tegyük hozzá a tejfölt, az örölt majorannát és a cukrot ízlés szerint. Pár percig hagyjuk a tűzön, majd takarjuk le fedővel és várjunk kb. 10 percet. A lecsúrgatott tésztával összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98