Hozzávalók:

1 csomag makaróni
3 evőkanál olaj
kis fej vöröshagyma
15-20 dkg darált hús (nagyon finom, pl. füstölt karajból)
1 doboz kínai gomba (szeletelve)
1 darabka zellergumó
1 szál sárgarépa
sajt
2 dl tejföl
3-4 dl száraz fehérbor
erős paprika
só, bors,
rozmaring
oregánó

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a lereszelt sárgarépával, zellergumóval tovább pirítjuk, míg sárga színük nem lesz.
Ekkor hozzáadjuk a húst és a gombát és még mindig erős tűzön, kb. öt percig pirítjuk. Végezetül hozzáadjuk a fűszereket, a fehérbort, kb 6 dl vizet és a paradicsompürét. Fedő alatt lassú tűzön kb. 4 órát főzzük (vigyázzunk, hogy az elfőtt vizet néha pótoljuk). Az így elkészített mártásból teszünk az enyhén olajos vízben kifőtt makarónira, megszórjuk reszelt sajttal, és picit meglocsoljuk tejföllel.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98