Hozzávalók:

TÉSZTÁHOZ
1 tojás
4 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
2,5 evőkanál tej
15 dkg cukor
45 dkg liszt
KRÉMHEZ
15 dkg vaníliás cukor
20 dkg vaj
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
4 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

A TÉSZTA készítése:

1 tojást a 4 dkg zsírt, az 1 kávéskanál szódabikarbónát, a 2 evőkanál mézet, a 2,5 dl tejet és a 15 dkg cukrot gőzön főzzük 5 percig, és közben habverővel keverjük.
Melegen belekeverjük a 45 dkg lisztet. Deszkán összegyúrjuk, és négy cipót formálunk belőle, amit ½ óráig pihentetünk, majd kisodorjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük.

A KRÉM készítése:

2 dl tejben a búzadarát keményre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz. Az egészet jól összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük.

Az alsó lapra lekvárt, középre a krémet, majd ismét a lekvárt teszünk egymásra és lepréseljük azért, hogy a krém megpuhítsa a tésztát.

Porcukorral meghintjük, és vékony szeletekre vágjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98