Hozzávalók:
30 dkg párizsi, egyben
1 kisebb szál lángolt kolbász (parasztkolbász is jó)
2db közepes alma
2-3 uborka (savanyú, kovászos vagy csemege)
3 db gomba
1 db vöröshagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
tejföl
majonéz
só, bors, porcukor, mustár
1 kisebb szál lángolt kolbász (parasztkolbász is jó)
2db közepes alma
2-3 uborka (savanyú, kovászos vagy csemege)
3 db gomba
1 db vöröshagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
tejföl
majonéz
só, bors, porcukor, mustár
Elkészítés:
1x1 cm-es kockákra vágjuk a párizsit, kolbászt, almát, uborkát, gombát. A lángolt kolbászt egy kicsit nehéz vágni, de valahogy cincáljuk szét. A hagymát apró kockára vagdaljuk. Összekeverjük az egészet a hozzáadott reszelt sajttal. Tejfölből, majonézből tartármártást készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és mustárral. A kész tartármártást ráöntjük az előzőleg összevágottakra. Annyi mártás kell, hogy a massza ne folyjon, de ne legyen száraz se, és kenhető legyen. A kenyérszeletek megkenjük, és grillsütőben, vagy forró sütőben megsütjük. Csak addig, amíg kicsit megpirul a teteje. Különleges íze van! Ha valaki nem szereti a melegszendvicset, úgy eheti sütés nélkül is. Nagyon jó vendégváró, előző nap is elkészíthetünk egy nagy adagot, és amikor enni akarunk, akkor csak sütni kell.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98