Hozzávalók:

  • 2 kg hal
  • 2 zsemle
  • 1 csésze tej
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 db velős csont
  • 3 evőkanál reszelt sajt
  • 15 dkg gomba
  • 1 kávéskanál csombor
  • 2 tojássárgája
  • bors
  • 2 babérlevél
  • 2 csésze olaj
  • 2 citrom
  • 2 dl savanykás fehérbor
  • 2 teáskanál gyömbér 

Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyéből, vajból, csontvelőből, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra vágott gombából, pár tojássárgájából, sóval, borssal, csomborral, gyömbérrel kevert töltelékkel, majd a hasát bevarrjuk vagy összetűzzük.

A halakat olajozott tepsibe fektetjük, citromszeletekkel, babérlevéllel leborítva, s a sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben olajjal, borral és saját levével öntözgetjük. Megjegyzés: Más halfajból is pl. sovány ponty, harcsa, kecsege stb. készíthető. A zsidó konyha igen kedvelt, ünnepi étele.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel