Hozzávalók:

A tésztaalaphoz:
12,5 dkg mandula,
12,5 dkg reszelt sovány, keménysajt,
17,5 dkg korpás zsemlemorzsa,
csipetnyi chilli por,
1-2 evőkanál napraforgóolaj,
A töltelékhez:
1 evőkanál napraforgóolaj,
0,5 kg apróra vágott hagyma,
1 kávéskanál teljesőrlésű liszt,
1 kávéskanál citromlé,
2 fölvert tojás,
300 ml joghurt,
3 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem,
só, feketebors

Elkészítés:

A tésztába kevert sajt és mandula emeli a torta fehérjetartalmát, és kellemesen ellensúlyozza a töltelékben levő hagyma, mustár és joghurt csípős ízét.
Összeöröljük a mandulát, a sajtot és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a chilli port és az olajat. finom morzsás tésztát kapunk. A keveréket egy 25 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és jól lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon ( gázsütő 6-os fokozat) 10 percig sütjük. A töltelékhez 10 percig forró olajban pároljuk a hagymát. megszórjuk lisztel, a hagymás rántást 2-3 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a mustárt és a citromlevet. A tojásokat joghurtal fölverjük, a hagymás keverékhez adjuk. Beletesszük a petrezselymet, és megsózzuk. A tölteléket a tésztalapra öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütő 6-os fokozata) 20 percig sütjük. Melegen is hidegen is tálalhatjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98