Hozzávalók:
3 db óriáskifli
15 dkg darált mák
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
3/4 l tej
10 dkg kristálycukor
15 dkg darált mák
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
3/4 l tej
10 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A tejet a cukorral és 5 dkg vajjal felforraljuk, a kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk.Egy szitában tál fölött leöntjük a forró tejjel úgy hogy teljesen átitatódjon.Egy jénait kivajazunk és rétegekben rakjuk.Egy sor kifli leszórva mákkal (amit már összekevertünk a porcukorral) ,és így tovább.A mák legyen az utolsó.Ha marad tej egy picit még önthetünk rá és a tetejére daraboljuk a maradék vajat.Sütöben a legnagyobb fokozaton pirosra sütjük.Nagyon hamar kész,az elkészítési idő kb 15 perc a sütés kb fél óra. a
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98