Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg ráma margarin
10 dkg porcukor
két tojássárgája
1 csomag vaniliáscukor
késhegynyi só
annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk
40 dkg mák
20 dkg cukor
másfél deci tej
20 dkg ráma margarin
10 dkg porcukor
két tojássárgája
1 csomag vaniliáscukor
késhegynyi só
annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk
40 dkg mák
20 dkg cukor
másfél deci tej
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk és legalább 1 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk. Ezután a tészta kétharmad részét kinyújtjuk, kibélelünk bele egy közepes nagyságú tepsit és baracklekvárral megkenjük. A mákot a tejjel és cukorral felfőzzük, majd tűzről levéve, belereszelünk citromhéjat és egy almát, majd kikeverjük egy kupica rummal meg annyi barackízzel, hogy nem túl puha krémet kapjunk. Hozzáadhatunk még 10 dkg mazsolát és ezt a krémet a tészlalapra kenjük. A maradék tésztából rácsokat sodrunk a tetejére és tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben erős lángon addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirult. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva rakjuk tálra és leporcukrozzuk.
Nagyon finom!
Nagyon finom!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98