Hozzávalók:

  • 6 db vizes
  • szikkadt kifli
  • 5 dl tej
  • 1 rúd vanília belseje és héja
  • vaj
  • darált mák
  • porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

Egy magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük. A vajat, a tejet, a vaníliarúd belsejét és héját, valamint a mézet egy edénybe tesszük és felforraljuk. Ha felforrt, kivesszük belőle a vanília rudat, majd leforrázzuk vele a kifliket és óvatosan összeforraljuk. Egy tálban összekeverjük a mákot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a szegfűszeget. A keveréket a kiflikre szórjuk és óvatosan jól átkeverjük. A kész gubát a tepsibe tesszük és 180 fokon megpirítjuk a tetejét, majd melegen tálaljuk.

 

Forrás: DPG recepttár