Hozzávalók:
- 6 db vizes
- szikkadt kifli
- 5 dl tej
- 1 rúd vanília belseje és héja
- vaj
- darált mák
- porcukor
- 4 evőkanál méz
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Egy magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük. A vajat, a tejet, a vaníliarúd belsejét és héját, valamint a mézet egy edénybe tesszük és felforraljuk. Ha felforrt, kivesszük belőle a vanília rudat, majd leforrázzuk vele a kifliket és óvatosan összeforraljuk. Egy tálban összekeverjük a mákot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a szegfűszeget. A keveréket a kiflikre szórjuk és óvatosan jól átkeverjük. A kész gubát a tepsibe tesszük és 180 fokon megpirítjuk a tetejét, majd melegen tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár