Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só
  • őrölt szerecsendió-virág
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj 

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozom, és vékony szeletekre vágom, majd megsózom. Kicsit állni hagyom. Közben a vöröshagymát megtisztítom, lereszelem és hozzákeverem a habosra felvert tojáshoz, ízesítem zúzott fokhagymával és szerecsendió-virággal.

A csirkemell szeleteket először lisztben forgatom meg, majd a hagymás tojásba mártom, ezután ismét lisztbe és ismét tojásba forgatom, végül zsemlemorzsában hempergetem meg. Bő, forró olajban, de takaréklángon aranysárgára sütöm. Sok salátával és tartármártással kínálom.

 
Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel