Hozzávalók:
1bogrács
lebbencstészta
szalonna bőrkék
zsir,vagy olaj
burgonya
zöldpaprika
víz
só
lebbencstészta
szalonna bőrkék
zsir,vagy olaj
burgonya
zöldpaprika
víz
só
Elkészítés:
A bográcsunkban megforrósítjuk a zsiradékot, melyben kissé megpirítjuk a szalonnabőrkéket, majd kivesszük belőle, s belerakjuk a tetszés szerinti mennyiségű lebbencset /5o-100dkg,bogrács nagyságától függően/, melyet közepes barnára /kenyér barnára/ pirítunk.Ezt követően felengedjük majdnem kétszeres mennyiségű vízzel, belerakjuk a szeletekre vágott /2-3 db/zöldpaprikát, pár szem kockára vágott burgonyát/izléstől függően, a tészta mennyiségének l/10 része lehet/, a felsütött bőrkéket, s izlés szerinti sót.
Amikor a levét elfőtte, csendesebb tűzön rázogatva a bográcsot sütjük tovább.Lényeges, hogy a tészta szépen
lepiruljon.Kavarni nem nagyon érdemes, hogy a tészta ne törjön.
Készíthető nyilt lángon a szabadban, és gáztűzhely fölött.
Egyszerű, és nagyszerű alföldi, dédnagyapáink étele volt a levetlen.Jó étvágyat hozzá!
Amikor a levét elfőtte, csendesebb tűzön rázogatva a bográcsot sütjük tovább.Lényeges, hogy a tészta szépen
lepiruljon.Kavarni nem nagyon érdemes, hogy a tészta ne törjön.
Készíthető nyilt lángon a szabadban, és gáztűzhely fölött.
Egyszerű, és nagyszerű alföldi, dédnagyapáink étele volt a levetlen.Jó étvágyat hozzá!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98