Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
 - 3 db sárgarépa
 - 1 db fehérrépa
 - fél zeller
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 2 db babérlevél
 - 3 db burgonya
 - 1 kávéskanál citromlé
 - só
 - ételízesítő
 
Elkészítés:
A lencsét 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk és odatesszük főni a 2 gerezd fokhagymával, a felszeletelt sárga és fehérrépával, a babérlevéllel, a kettévágott zellerrel. A burgonyákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn a lencséhez reszeljük. Beletesszük az ízesítőket és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul (kb. 15 perc). Utána kivesszük belőle a zellert és a babérlevelet. Csöpp citromlével tehetjük még pikánsabbá.
Forrás: DPG recepttár
				
				
				
				
