Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- fél zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 3 db burgonya
- 1 kávéskanál citromlé
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
A lencsét 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk és odatesszük főni a 2 gerezd fokhagymával, a felszeletelt sárga és fehérrépával, a babérlevéllel, a kettévágott zellerrel. A burgonyákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn a lencséhez reszeljük. Beletesszük az ízesítőket és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul (kb. 15 perc). Utána kivesszük belőle a zellert és a babérlevelet. Csöpp citromlével tehetjük még pikánsabbá.
Forrás: DPG recepttár