Hozzávalók:
2 személyre
4 nagobb lecsópaprika
2 nagyobb fej hagyma
zsiradéknak 1 vastagabb szelet füstölt, vagy kenyér szalonna, lehet husosabb darab, 1/2 csírkemell bőrével
6 db tojás
fűzserezés: minden jöhet ami van otthon, só, ízesítő,bors, bazsalikom, petrezselyem, zsálya, metélőhagyma, citromfű
4 nagobb lecsópaprika
2 nagyobb fej hagyma
zsiradéknak 1 vastagabb szelet füstölt, vagy kenyér szalonna, lehet husosabb darab, 1/2 csírkemell bőrével
6 db tojás
fűzserezés: minden jöhet ami van otthon, só, ízesítő,bors, bazsalikom, petrezselyem, zsálya, metélőhagyma, citromfű
Elkészítés:
A szalonnát, cicit bőrével együtt és a hagymát apróra vágom és üregesre megpirítom. Ráteszem a szintén apróra vágott paprikát és ezt is puhára párolom. Fontos, hogy ezt nem fűszerezem. Addig amíg lassú tüzön puhul a cucc, addig előkészítem a tojást, izlés szerint a fenti fűszerekkel habosra kikeverem, majd ráöntöm a paprikára és pirosra megsütöm. Tálalás előtt pirospaprikával meghintem a tetejét.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98