Hozzávalók:

25dkg daralt marha v.pulyka hus
1nagy hagyma(aprora vagva)
2db fokhagyma (reszelve)
1 paradicsom pure
szeletelt gomba(izles szerint)
1dl viz v.paradicsom juice
25dkg Ricotta sajt
1 tojas
1 lasagne teszta(fotlen)
15dkg Reszelt mozzalella sajt
15dkg Parmesan sajt (kette osztva)
so,bors,basil

Elkészítés:

1,Kozepes homersekleten fozzuk meg a daralt hust mig barnara nem sul.Adjuk hozza a hagymat,fokhagymat sussuk meg 3 percig.Majd keverjuk ossze a paradicsomszosszal ,gombaval paradicsom juice-val es basil-lal.Fozzuk ossze 5-10 perc, es hagyjuk hulni.
2,Egy kis edenybe keverjuk ossze ricottasajtot,tojast,sot es borsot.
3,Kanalazz 1 1/2 szoszt a tepsibe,tetejere a fele lasagne,a ricotta mix 1pohar ricotta sajt 1/2poharparmesan sajt,1 1/2 szosz majd a lasagne masik feletvel fedjuk,Tetejere a maradek szoszt es a sajtokat osztjuk el.
4,Takarjuk le szorosan foliaval es sussuk a sutoben 45percig 120fokon.Utanna folia nelkul sussuk meg 15percig.
5,Hagyjuk allni 15 percig etkezes elott.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98