Hozzávalók:
1/2 kg sertés comb
1/4 kg kukoricadara
20 dkg füstölt szalonna
1 kis fej káposzta
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
pirospaprika
ecet
1/4 kg kukoricadara
20 dkg füstölt szalonna
1 kis fej káposzta
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
pirospaprika
ecet
Elkészítés:
A sertéshúst ledaráljuk, hozzákeverjük a kukoricadarát, a felkockázott szalonna felét, a tört fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Ha száraznak találjuk a masszát, kevés vizet adhatunk hozzá, így formázható lesz. A megmosott káposztafejet ecetes, sós vízben, gyenge tűzön előfőzzük, majd leveleire szedjük és egyenként megtöltjük a masszával. A megmaradt káposztát apróra vágjuk, egy fazék aljára teszzük, majd arra rakjuk a töltött káposztát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és egy tányért teszünk a tetejére nyomatéknak. Fedő alatt készre főzzük. A megmaradt szalonnát kisütjük, a tepertőt kiszedjük, a zsírban barna rántást készítünk és pirospaprikával megszórjuk. Kevés vizet adunk hozzá, a káposztára öntjük, összefőzzük. Tálaláskor a káposztát tejföllel és szalonnatepertővel kínáljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98