Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés pirospaprika
2 dl tejföl
egy evőkanál liszt
kevés étolaj
néhány babérlevél
víz
só
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés pirospaprika
2 dl tejföl
egy evőkanál liszt
kevés étolaj
néhány babérlevél
víz
só
Elkészítés:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg.
Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára.
Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről,
hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával,
keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a
krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy
éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket.
Főzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel,
majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz.
Főzzük még pár percig kevergetve.
Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára.
Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről,
hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával,
keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a
krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy
éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket.
Főzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel,
majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz.
Főzzük még pár percig kevergetve.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98