Hozzávalók:

75 dkg körte
50 gr mazsola
1/2 citrom leve és reszelt héja
50 gr teljesörlésű liszt
50 gr mandula durvára darálva
25 gr barnacukor
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
125 ml tejföl vagy kefír

Elkészítés:

A könnyű mandulás morzsát és a krémes öntetet nagyszerűen kiegészíti az édes gyümölcstöltelék, amely növeli a rost- és vitamintartalmat.
A körtét felszeleteljük, magházát kivágjuk. Összekeverjük a mazsolával és a citromlével. A keveréket 9 dl-es tűzálló edénybe rakjuk. Összekeverjük a lisztet, a mandulát a cukrot, a fűszereket és a citromhéjat és a körtére szórjuk. A tejfölt vagy a kefírt elkeverjük a vízzel, és a morzsa tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98