Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg körmös csülök
  • 18-20 dkg zsír
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 1-1 csapott evőkanál csemege és erős pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • só 

Elkészítés:

A nagyon finomra összevágott vöröshagymát lassú tűzön, forró zsírban süssük üvegesre. A bográcsot a tűzről levéve szórjuk bele a kétféle pirospaprikát, keverjük el, tegyük bele a gondosan megtisztított; összevágott körmöket és a nagy kockákra vágott bőrös csülökhúst. Állandó keverés mellett pörköljük át a húst, majd annyi vizet öntsünk rá, hogy az ellepje a húst. Sózzuk meg, s tegyük bele a borsot is. Ezután kevergetve, majd rázogatva, lassú tűzön pároljuk puhára a húst. Közben, ha a leve elpárologna, pótoljuk egy kevés vízzel vagy a kéznél levő borral. Ez csak fokozza az étel pikánsságát. Ecetes savanyúsággal, friss fehér kenyérrel a tejföl sűrűségű pörköltlé emlékezetes ízeket nyújt.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel