Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 50 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg gomba
- 1 dl olaj
- 3 dkg liszt
- 4 dkg vöröshagyma
- 2 dkg fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- egész bors
- köménymag
- 3 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A füstölt csülköt megtisztítjuk, megmossuk, beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, kicsontozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A főzőléhez hozzáadjuk a kimosott káposztát, a szeletekre vágott gombát, fűszerezzük sóval, az egész borssal, a köménymaggal, és majdnem puhára főzzük.
Amíg a káposzta fő, elkészítjük a rántást. Az olajban a lisztet fehér habzásig hevítjük, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd a leveshez adjuk (a levest berántjuk), és kiforraljuk. Tálalás előtt a leveshez adjuk a tejfölt, óvatosan átforraljuk, majd tálba kimerjük.
Forrás: DPG recepttár